2011-10-10 10:55:44• hírek • MTI

Tizenhat csapat küzd a továbbjutásért

Kedden kerül sor a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának utolsó 22 mérkőzésére, amelyeken eldől, hogy a biztos részvételt jelentő fennmaradt öt helyre, illetve a pótselejtezős pozíciókra mely válogatottak érnek oda.

Az A csoportban Belgium és Törökország küzd a pótselejtezőt jelentő második pozícióért, előbbi a biztosan Eb-résztvevő, csoportgyőztes németek vendége lesz, utóbbi pedig Azerbajdzsán csapatát fogadja. A B csoportban Oroszország nagy valószínűséggel első helyezettként kvalifikál a kontinenstornára, ehhez mindössze arra van szüksége, hogy a pont nélkül az utolsó pozíciót elfoglaló Andorrát legyőzze hazai pályán. A pótselejtezőért Írország és Örményország egymással csap össze Dublinban.

A C csoportban Észtország és Szerbia van versenyben a második helyért, előbbi együttes azonban kedden már nem játszik, így a Szlovéniában pályára lépő szerbeknek saját kezükben van a sorsuk: ha nyernek, pótselejtezőt játszhatnak. A D csoportban Franciaország és Bosznia-Hercegovina között dől el az első két hely sorsa, a csapatok ráadásul épp egymással játszanak kedden, Párizsban.

Az E csoportban a magyar együttes a továbbjutás szempontjából tét nélküli meccsen látja vendégül a Puskás Ferenc Stadionban Finnország legjobbjait. A csoport győztese, Hollandia már biztosan ott lesz a kontinensviadalon, a németalföldieket fogadó - jelenleg második - svédek pedig legrosszabb esetben is pótselejtezős résztvevők, de ha nyernek kedden, akkor legjobb másodikként automatikusan kijutnak az Eb-re.

Az F csoportban a jelenleg kétpontos előnnyel első Görögország és Horvátország van versenyben, előbbi Grúziában szerepel kedden, míg utóbbi a letteket fogadja Rijekában. A G csoportban már minden fontos kérdés eldőlt, a H-ban a kedden Koppenhágában összecsapó Dánia és Portugália között van nagy versenyfutás - ugyanakkor a harmadik norvégok is elérhetik a pótselejtezős pozíciót, ehhez hazai környezetben kell verniük Ciprust, miközben Dánia legyőzi a portugálokat.

Az I csoportban a címvédő spanyolok már biztos résztvevők, a pótselejtezőre pedig Skóciának és Csehországnak van még esélye odaérni.

Európa-bajnoki selejtezők:

A csoport:
Kazahsztán-Ausztria, Asztana 19 ó
Németország-Belgium, Düsseldorf 20 ó
Törökország-Azerbajdzsán, Isztambul 20 ó

B csoport:
Oroszország-Andorra, Moszkva 20:45 ó
Írország-Örményország, Dublin  20:45 ó
Macedónia-Szlovákia, Skopje 20:45 ó

C csoport:
Olaszország - Észak-Írország, Pescara 21:45 ó
Szlovénia-Szerbia, Maribor 21:45 ó

D csoport:
Franciaország - Bosznia-Hercegovina, Párizs 22 ó
Albánia-Románia, Tirana 22 ó

E csoport:
Magyarország-Finnország, Puskás Ferenc Stadion 21 ó
Moldova-San Marino, Kisinyov 21 ó
Svédország-Hollandia, Solna 21:15 ó

F csoport:

Horvátország-Lettország, Rijeka 20 ó
Grúzia-Görögország, Tbiliszi 20 ó
Málta-Izrael, Ta,Qali 20 ó

G csoport:
Bulgária-Wales, Szófia 21:05 ó
Svájc-Montenegró 21:15 ó

H csoport:

Dánia-Portugália, Koppenhága 21:15 ó
Norvégia-Ciprus, Oslo 21:15 ó

I csoport:
Spanyolország-Skócia, Alicante 21:45 ó
Litvánia-Csehország, Kaunas 21:45 ó

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: